Αρχική σελίδα » Ανακοινώσεις - Νέα » Προς τους αποφοίτους

Προς τους αποφοίτους

Αγαπητέ/Αγαπητή Συνάδελφε

Υπήρξες επί δύο έτη στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και τώρα είσαι απόφοιτος του Μαρασλείου Διδασκαλείου, τιμητικό τίτλο που συχνά χρησιμοποιείται ως επιπλέον προσόν για την επαγγελματική σου εξέλιξη και την επιστημονική σου πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης. Πέρα από τη νοσταλγική αναπόληση του παρελθόντος και την όποια αποτίμηση των σπουδών σου σε αυτό, το Μαράσλειο εξακολουθεί να παραμένει ενεργό πνευματικό Ίδρυμα και συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης, προσαρμοσμένο στις αντίξοες συνθήκες της σύγχρονης εποχής.

Η νέα Διοίκηση επιθυμεί να δώσει νέα πνοή και δημιουργική πορεία στο Ίδρυμα ενισχύοντας την έρευνα και την καινοτομία στις επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης.

Για το νέο αυτό Πρόγραμμα που εισηγούμαστε με τίτλο: “Καινοτόμες εφαρμογές στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό” μπορείς να δεις περισσότερα στην ιστοσελίδα του Τμήματος (www.primedu.uoa.gr), του Προέδρου του Ιδρύματος (www.theodoregrammatas.gr) και στη νέα ιστοσελίδα του Μαρασλείου (www.marasleio.uoa.gr).

Για να υλοποιηθεί όμως με επιτυχία οποιαδήποτε ανανεωτική προσπάθεια, πρέπει να αγκαλιαστεί από τους φυσικούς αποδέκτες της, που είστε εσείς οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι του Μαρασλείου.

Σας καλώ λοιπόν να συστρατευθείτε σε αυτή την ανανεωτική πορεία, που μπορεί να φέρει μια νέα άνοιξη στην εκπαίδευση και να συμμετάσχετε με ποικίλους τρόπους όπως:

-Παρουσίαση καινοτόμων δράσεων και ερευνητικών προγραμμάτων που εφαρμόζετε ή υλοποιείτε στις τάξεις σας, μέσα από ειδικά εργαστήρια, σεμινάρια ή άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις.

-Συμμετοχή σε επιστημονικά Συνέδρια, Συμπόσια και Ημερίδες που θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Μαρασλείου.

-Παρουσίαση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων με πειραματικό και πρωτοποριακό χαρακτήρα.

-Δημοσίευση επιστημονικών εργασιών στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί προσεχώς.

-Συμμετοχή στον Όμιλο Φίλων του Μαρασλείου που θα δημιουργηθεί προσεχώς.

-Με οποιαδήποτε άλλη δράση επιθυμείτε, συμβατή με τον προγραμματισμό και τους στόχους του νέου Προγράμματος.

Περιμένουμε τη θετική σου ανταπόκριση και ευελπιστούμε ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να συμβάλουμε σε μια αναγεννητική πορεία της εκπαίδευσης και της πατρίδας μας.

Διεύθυνση επικοινωνίας: ταχ. Μαρασλή 4, Αθήνα, 13245

mail: marasleio@uoa.gr

τηλ: 2103689584

fax: 2103689585

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

καθ. Θόδωρος Γραμματάς 

Πρόεδρος του Μαρασλείου